Det var en gång...

Nu är hösten verkligen här! Marken är redan full med löv och alla björkarna här runt omkring är alldeles gula. Det betyder en viktig sak: Den stora pysselårstiden är här!!! Detta har jag firat med en hel del tid vid pysselbordet och här kommer resultatet: 3 ganska så olika kort...

image64

image65

image66

Fönstret är utskuret ur chipboard, pålimmat på en bit OH papper och fastsatt med 3d kuddar. Stämpeln är från Sparkle n Sprinkle. Innanför fönstret har jag lagt lite konstsnö så det blir som ett shakerkort. Gardinerna är underbara nya papper inhandlade på Arkivet. Stjärnorna på baksidan är stämplade med jlusblå dyna och embossade med hologram sparkle.

image67

image68

Ännu ett julkort till samlingen... Matilda är färglagd med chalks och julkulorna är från Stämpelboden. Pepparkaksgubbarna är egenhändigt tillverkade av cernitlera. Texten är skriven med de nya UNDERBARA stämplarna från inque boutique som Arkivet tagit in. Det är en lite ny stämpelteknik som är en blandning av omonterade stämplar och clearstamps. Detta gör stämplarna otroligt billiga och lätta att använda! Har du vägarna förbi Arkivet i Göteborg så tycker jag absolut att du ska slänga in ett ben där och kolla på dem! Ett litet smakprov finns även på http://arkivet.blogg.se/

image69

image70

image71

image72

Kom på att jag ju faktiskt aldrig gjort något kort till min underbara man så nu tyckte jag att det var dags! Kortets framsida ska symbolisera en sagobok där sagan blir sann och såpbubblorna kommer ut ur boken och "fångar" det lilla biet. Sagan slutar gott på baksidan och texten här ovanför har jag stämplat innuti kortet med samma alfabet som jag nämnde innan. Draken och bina har jag fått låna av underbara, härliga, goa Petra (TUSEN TACK!!!) och jag tror mig veta att hon beställt dem hos Easer. Eftersom "boken" blev rätt stor fick jag göra ett kort i liggande A5 format för att få plats.

Nu tänkte jag blogga runt lite på alla era sidor och samla på mig mer inspiration för kommande projekt. En STOOOOR kram till er alla!!!

Gott och blandat

Hejsan!

Ja då var det gjort. Igår sa jag upp mig från mitt jobb eftersom det under en längre tid tärt mycket på mig och gjort att jag inte mått bra alls. Kände att det var bättre att jag gjorde slut på jobbet än att jobbet gjorde slut på mig. Så nu får vi se vad som hände. Det är lite läskigt att inte veta vad man ska göra i framtiden men jag vet ju att det är som alla säger, att det alltid ordnar sig. Man kan helt enkelt inte leva hela sitt liv med både hängslen och livrem, ibland måste man bara chansa.

Jag har producerat lite på senaste och bla har jag nu äntligen tagit mig tid att fota mina första taffliga försök till att lära mig använda mina nya chalks. Här kommer en salig blandning av olika kort jag gjort senaste veckan.

image59

Ett svart kort stämplat med en stämpel från Stämpelboden, inköpt på mässan förra helgen. Den vita "skuggan" är gjord med vit chalks och prickarna som ska föreställa stjärnor är små stickles prickar.

image60

image61

Matilda är färglagd med chalks och maskad för att få texten bakom. Texten är en ny stämpel från Forma Hantverk och det är även därifrån det underbara pappret kommer (det är deras egen kollektion).

image62

image63

Jag ska på 2års kalas idag och Liam som fyller år äääälskar Spiderman. Så vad göra - jo ett Spidermankort! Grattisbokstäverna är utstansade i Bugen och spindlarna är gjorda i Cernit lera.  Öppnar man kortet kommer ett spindelnät "ut" (urklippt i svart papper) och på detta har jag klistrat fast bokstäver utskurna ur cernitlera. Ja ett lite annorlunda kort för att tillhöra min portfolio men kul att göra!

Nej ni, nu måste jag ut en runda med vovvsingen innan det är dags att bege sig iväg på kalas.

Sköt om er!

Kram

Mässan

Hejsan!

Ja man var ju inte ensam på mässan igår precis....jäsikens va folk det var! Det roligaste var att höra alla som var nya på denna hobby, sådana som aldrig stämplat eller scrappat förr men som tog till sig av alla demos, tips och trix och förhoppningsvis blir bitna av denna underbara hobby!

Själv tyckte jag nog att det var aningens mycket folk och det var svårt att få en överblick över vad som fanns men några fynd gjorde jag allt. Köpte bla en stor ask med chalks för 75 (!) kr vilket jag upptäckte var jättebilligt när alla andra tog runt 200 för dessa. Så idag har jag gett mig i kast med att lära mig använda dom med varierande resultat. Tyvärr är det lite för mörkt nu för att jag ska kunna fota mina försök men jag återkommer med dem inom kort. Under tiden kan jag ju i alla fall visa ett beställningskort jag gjort till grannen.

image58 

Magnoliastämplar färglagda med distresser och tagsen är utstansade i min cuttlebug.

Hoppas att ni får en underbar vecka!

Kram/Lisa

Utvald och Utmanad!

Hej på er!

Jo jag känner mig utvald av 2 anledningar idag... För det första är jag numera officiell medlem i Arkivets gäst DT för kortmakeri (tackar och bockar för förtroendet!) och för det andra har jag blivit utmanad av LisaMattias....Detta går tydligen till på följande sätt:

Reglerna för detta är följande:

Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget
blogginlägg om sina 8 fakta/vanor och skriver in dessa regler.
I slutet av inlägget skriver du 4 personer som du utmanar och skriver deras namn.
Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen i deras kommentarrutor på
deras bloggar, så dom vet att dom har blivit utmanade och läser ditt blogginlägg.

1.  Trillade ner i kortmakeriträsket för snart ett år sedan och efter det har min ekonomi aldrig återhämtat sig...

2.
  Precis som LisaMattias har jag fruktansvärd tandläkarskräck (trots att min mamma är tandläkare...) Men jag har nog ärvt det av henne för hon är minst lika illa däran som jag...

3.
Vägrar att åka hiss ensam, det är nog den enda riktiga fobin jag har (ja förutom tandläkarskräcken...)

4.
 Min man är flygkapten och vi träffades när jag jobbade som flygvärdinna...snacka om klyscha!!! Sedan friade han under vattnet på Barriärrevet i Australien.....

5.
 Har fruktansvärd prestationsångest när det gäller det mesta. Kan inte göra något halvdant.

6.
 Innehar ett dykarcertifikat sedan 12 år tillbaka. Är vad man kallar för "Cocktaildykare" eftersom jag inte gillar att dyka här hemma. Det är alldeles för kallt och det finns inte så mycket kul att se...Tar dock varje chans jag får att dyka när jag är på varmare bräddgrader!

7.
 Jag är en fruktansvärt dålig förlorare

8. När jag träffade min man ingick vi en överrenskommelse...han skulle ta dykcert och jag skulle lära mig spela golf...Han har dykcert sen flera år tillbaka men jag är livrädd för det där med golf...det har att göra med det där med dålig förlorare....

Personer jag vill höra mera om är:

Petra Pyssel, Örnen, Petraso och Leamon (länkar finns till höger)

Så nu till senaste tiden av kreativitet. Har gjort 3 st DT kort till Arkivet. För mig var detta en enorm utmaning eftersom jag är van att skapa helt efter eget huvud. Vi fick en var sin påse med stämplar och papper till 3 kort och uppgiften att göra 1 enkelt kort för nybörjaren, 1 medelsvårt kort och 1 avancerat. Resultatet ser ni nedan

"Nybörjarkort"

image55

Embossat med gold detail och gold sparkle

"Medelsvårt"

image54

Svårt med färger man vanligtvis inte skulle valt men en kul utmaning

"Avancerad"

image56

Stämpel färglagd med distresser och med stickles på. Bokstäverna och snöflingorna är utstansade i min Cuttlebug (utom G:et som är utskrivet på datorn och sedan utskuret i cardstock. Stjärnan är en chipboard målad med silverfärgad akrylfärg och dränkt med stickles. J:et har fått 3D lack för att likna en julgranskula....

"Baksidan"

image57

Tycker att det är så svårt att avgöra vad som är "lätt" och vad som är "avancerat". Själv tycker jag inte att jag gör något väldigt avancerat alls medan någon annan kanske tycker det... Ja, ja bara Tarja och Petra blir nöjda så är jag nöjd!

Hoppas att få se och hälsa på många av er på mässan till helgen!

Kraaaaam!!!

RSS 2.0