Beställnings kort

Hejsan!

Har bara njutit av solen i dagarna 2! Det är helt underbart! Är inne på min sista semestervecka och är otroligt glad över att få lite sol på lilla mig!

Har dessutom lyckats åstakomma ett beställningskort till min granne vars son fyller 40 år i morgon! Det är ju alltid lättare att komma på nåt när man känner personen i fråga... Jonas (han som fyller heter så) gillar foto och vad passade inte bättre då än ett...hmm...ja gissa...s/v kort (surprise) med en negativremsa (tack snälla Petraso för iden att använda Vellum till den!).

image34

Fotot är taget där vi bor och utskrivet i liten storlek och i s/v. Ramen har jag skurit ut av chipboard.

image35

G:et är utskrivet på datorn och sedan överfört till mönstrat papper. Edwin är färglagd med svart distress. Grattistexten är stämplad och sedan embossad.

image36

Insidan med paketstämpel från Magnolia och textstämpel från penny black "It´s the life in your years, not the years in your life that counts". Tycker den är så bra!

image37

Baksida med mycket användbar stämpel från Easer

image38

Tillhörande kuvert.

Oj det blev många bilder på ett litet kort. Men det är bästa sättet att visa på tycker jag. Hoppas att ni orkat bläddra ner er ända hit... Ni som aldrig provat göra ett s/v kort - gör det! Det är sååå roligt! Iden att använda foton till kort har även den kommit från Petraso (som är en aldrig sinande källa till inspiration och glädje!) och det är något jag kommer göra igen. Tänk vad mycket roligt man kan göra med sina foton!

Nu ska jag överge datorn en stund för att gå och titta på Morden i Midsommer. Tack för titten och en jättestor kram till er som tittar förbi!!!

KRAAAAAM

Vintage Photo

Hejsan!

Sitter här i min lilla vrå och funderar på vad jag ska göra med dagen. Känner för att komma ut och se något kul och kanske fota lite men vädret....ja....ni vet ju...

Var på Format i Gbg härom dagen och inhandlade då bla en ny distress refill "Vintage Photo" som senare på kvällen inspirerade mig till att prova på att färglägga ett kort så att det ser ut som ett riktigt gammalt sepiafärgat porträtt. Så jag skred till verket. Första problemet var att hitta ett papper som passade till själva "fotot". Hittade ett grått typ "återvinningspapper" (ni vet sånt där ganska fult egentligen med spår av återvinning). Problemet sen blev själva färgläggningen. Det var så svårt att se färgen eftersom pappret blev mörkt av vattnet i penseln. Sen ville jag ha en vit vinjettering som det brukar vara runt gamla fotografier. Tyvärr syns det ganska dåligt men jag tog en vit stämpeldyna i en oval runt stämpeln. Mindre mot mitten och så mer ju längre ut mot kanten jag kom. Ska prova att göra detta igen men med ett annat papper så kanske det blir tydligare.

Mycket snack och lite verksta´ Här kommer då kortet:

image30

Framsidan med Hängelstämpel. Texten från easer.

image31

Vem kan motstå de underbara Hänglarna?

image32

I nedre hörnet på insidan har jag stämplat en swirl i brunt.

image33

Även baksidan har fått en brun swirl.

Det var allt för denna gång! Nu ska jag trotsa regnet och gå ut med vovven.

Kram på er alla!!!!

SOL!!!!!!

Jaaaa äntligen! Äntligen har solen hittat västkusten! Har varit ute och njutit precis hela dagen! Underbart! Fast ibland kan det bli lite för mycket av det goda...det tycker i alla fall mina kinder och min panna för tillfället...men vad gör det om hundra år?

Jag har faktiskt till och med badat idag! Premiär för i år vilket är skandalöst sent för att vara jag! Jag har även lyckats bada min telefon....vattenflaskan läckte och det gillade inte telefonen så nu måste jag åka och köpa en ny i morrn....fast det hade jag ändå tänkt göra eftersom mitt gamla batteri var så dåligt så det gjorde som tur var inte så mycket.

Ett litet kort såg dagens (eller snarare kvällens) ljus igår. Kan inte riktigt bestämma mig för om jag gillar det (tycker färgerna blev lite för tråkiga för ett sommarkort) men här är det i alla fall.

image27

Magnoliastämplar färglagd med distresser. Kanpparna är små brads. Kannan, stövlarna och pigan har fått 3D lack på sig.

image28

Charmen är en liten fjäril från panduro. Loopybrads och floss från Karen Foster.

image29

Och så baksidan.

Nä nu ska jag gå och däcka framför TV:n. Tänk att man kan bli så trött av att göra ingenting ute i solen!

Kram på er allesamman!

Vad göra....?

Regnet strilar ner utanför fönstret...igen...Detta börjar bli något tjatigt! Men, med regn kommer pyssellust. Jag vet inte hur jag hade överlevt denna regniga sommar utan denna underbara hobby. Jag tror jag hade blivit tokig! Nu har man ju i alla fall något att trösta sig med!

Jag har kommit på att jag är beroende av brads...för mig är de lika viktiga som lim och pappersskärare! Kan helt enkelt inte leva utan dem!

Här kommer två små kort jag pysslat med de senaste dagarna.

Nr 1:

image19

Ett runt grattiskort. Hmmm det blev mycket rosa och mycket glitter... Pappret har glitter på sig och då kändes det OK att "glittra på" på både ballongen, blommorna och runt kanterna på bokstäverna.

image20

image21

På insidan sitter en liten tag med ett hjärta av cernitlera

image22

Baksidan med stämpel från www.easer.se

Och så nr 2:

image23

Ett tackkort till våra underbara vänner som bjöd på en gudomlig middag i förrgår kväll. T:et är en clearstamp från Hero arts.

image24

Underbar liten Hängel och loopy brads från Karen Foster.

image25

Insidan har fått en liten stämplad blomma från Magnolia

image26

Och så till sist en baksida med primablommor och stämpel från Magnolia.

Det var allt för denna gång! Sköt om er!

Kram/Lisa

Jag har blivit tagen....

Hejsan!

Oj vilken dag! Efterlyst på Scrappiz och tagen av Lillemor http://lillemore.blogg.se/ på en och samma dag! Dessutom en Massa underbara kommentarer här på bloggen och sol hela dagen! Vad mer kan man begära? Jo det var det där med att bli tagen ja....Det verkar inte vara svårare än att leka kull...fast när man blivit tagen måste man alltså ta fyra nya! Jag vill skicka detta vidare till:

Asamia http://asamia.blogg.se/ för alla underbara kort!
Tussan http://www.tussans.blogspot.com/ för ditt FANTASTISKA bidrag till Scrappiz tävlingen!
Petra/Paradise http://paradises.blogg.se/ för all inspiration och mycket trevligt bemötande vid demon hos Magnolia
Anita http://anitas-hobbyblogg.blogspot.com/ för helt underbara kort och mycket inspiration!

Än en gång ett STORT tack till Lillemor för den stora äran!

Tänkte dela med mig av ett kort jag tog förra sommaren på vår fönsterkarm. Tycker dom e så söta!

image18

Kram på er alla!

En seg dag

Hej!
En mycket seg dag idag! Kunde inte sova i natt så det blev ett par timmar med gamla filmer. Mannen vaknade också så jag hade i alla fall sällskap! Men sömnen tog ut sin rätt idag istället så det har mest varit ryggläge i soffan. En sak fick jag dock gjort! Jag har fotat några av mina kort eftersom jag är oändligt trött på min skanner som bara levererar suddiga bilder så fort motivet inte är ALLDELES platt, och hur ofta är det det när det gäller kort...? ja inte mina i alla fall! Så här kommer en laddning bilder på kort jag gjort. (Har på senaste tiden fastnat lite för s/v kort. De är SÅ himla roliga att göra!)

image9

Bröllposkort - Stämplar från Hänglar färglagda med Distresser. De större hjärtanen har jag gjort av cernitlera, de mindre är brads.

image13

Även rosorna är gjorda av cernit lera. De har fått lite glitterlim på sig.

image10

image11

Insidan - Fjäril Magnolia, hjärtanen är ett sigill stämplat i cernit lera

image12

Baksidan - stämplat med Autumn Leaves Elegant Flourishes. Hjärtat av Cernitlera.

Ett till med samma tema:

image14

Ett födelsedagskort - Stämplarna (inklusive myrorna) är Magnolia färglagda med Distresser. Textstämpeln är från Penny Black.

image15

image16

Baksidan - stämplat med Autumn Leaves Elegant Flourishes.

Och så ett med lite mer färg:

image17

Nalle Puh stämplarna är "barn stämplar" som jag hittade i en leksaksaffär i Prag (ÄLSKAR leksaksaffärer!) färglagda med Distresser och akvarell pennor. Cirkeln och textstämpeln är från underbara easer.se

Nä nu vill vovven ha en kvällspromenad. Tur att man har henne annars skulle man inte alls komma ut så ofta!

Hej på en stund!

Spontan grannfest

Hejsan!

Kom hem idag efter en tur på stan och fann grannarna sittandes i trädgården. Gick över för att säga hej (klockan var då 16). Kom precis in (kl är nu 20.45) mätta och goa! Jag tror vi har världens bästa grannar! Det hela slutade med ett helt spontant knytkalas med räkor, ostbricka, vin, öl och annat gott! Vad skulle vi göra utan våra grannar? Lyckades nästan pyssla färdigt ett kort i går (hoppas på att få det klart under kvällen). I väntan på det lägger jag ut några fler kort från den regniga semestersamlingen. Håll till godo och tusen tack för era söta kommentarer! Det värmer SÅ i hjärtat!

image7

image8

Efter sol kommer regn...

Vaknade av ett dunderbrak i morse...åska! Snabbt upp och drog ut alla sladdarna till datorn. Ve och fasa om något skulle hända den! Mannen är i London under dagen och eftersom det är dåligt väder passar det utmärkt med lite pyssel!

Här kommer några alster sedan tidigare.

image5
image6

Nu är det bäst att jag sätter igång och pysslar om jag ska få nåt gjort idag!

Tjingeling!

Så regnar det igen!

Jaha...så var det över oss igen....regnet! Vi som ska ha gäster och grilla och ha oss...ähhh vi trotsar vädret och sitter ute och grillar i alla fall!

Här kommer två kort jag knepat ihop under de senaste veckorna av regn och rusk... Fler kommer.

Tjingeling!

image3

Texten syns inte så bra men det står "Loving is not just looking att each other, it´s looking in the same direction" Så sant, så sant!

image4





Allting har en baksida

Jo just det.... kortet till magnoliatävlingen hade ju en baksida också....

image2

Nu ska jag gå och nanna... natti natti

En ny början

Vet inte hur många gånger jag nu försökt mig på att få till en bra blogg som jag uppdaterar regelbundet men utan att lyckas så nu gör jag ännu ett tappert försök. Detta är alltså min lilla blogg som nog mest kommer att handla om pyssel och kortmakeri. Hoppas att någon får glädje av den... I lördags gjorde jag en liten utflykt till Borås för att fira Magnolias 10 års dag. Hade med mig ett kort som skulle få vara med i en tävling där det fanns möjlighet att vinna en Cuttlebug. Spenderade nästan 2 timmar i affären och shoppade loss en hel hög med saker och lagom till jag var färdig var det prisutdelning i tävlingen. Och gissa vem som vann? Jo lilla JAG! Jag som aldrig annars vinner något överhuvudtaget! Jag fick adoptera en alldeles egen liten grön skalbagge! Oj vad glad jag blev!

Här är kortet (ursäkta den dåliga skärpan men min skanner kommer inte överrens med saker monteradepå 3D kuddar,,,)

image1

Motiven är färglagda med akvarellpennor.

Tack för titten!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0